Vaš vodič u Dubrovniku

Oduvijek ste htjeli posjetiti Dubrovnik? Sad je pravo vrijeme da ostvarite svoje želje i napokon doživite ovaj jedinstveni grad! Dubrovnik Local Guides je skupina profesionalnih turističkih vodiča koji uživaju u svom poslu - pripremili smo ture po našem gradu koje su po mnogočemu neobične. Zaista, jeste li ikad bili na nekoj turi s vodičem gdje ste imali priliku zaigrati nogomet na ulicama starog grada, na istom mjestu gdje su igrali i Dubrovčani u 16. stoljeću?

 

RAZGLED DUBROVNIKA S VODIČEM


Našu turu po Starom gradu prilagodili smo domaćim gostima i ona je zapravo kombinacija "obične" ture po gradu (Old Town tura), legendi i zanimljivosti iz doba Dubrovačke Republike (Legends and Curiosities tura) te priča gradskih ulica (Street Stories tura). Želja nam je približiti naš grad posjetiteljima is svih krajeva Hrvatske: svakome ćemo se potpuno posvetiti i nastojati vas uvući u čarobnu povijest našeg grada.

Sudjelujemo i u projektu Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma "Tjedan odmora vrijedan" gdje smo već ponudili naše ture sa značajnim popustom od 50% na redovnu cijenu, no odlučili smo ovu ponudu produžiti do 15. listopada za sve goste iz Hrvatske. Ako planirate putovanje u Dubrovnik, rezervirajte našu turu! Grupe su uvijek male, nikad više od osam gostiju po vodiču tako da vam jamčimo intimnu atmosferu uz poštovanje međusobne udaljenosti, što s obzirom na veličinu grupe i neće biti teško!

Naša tura s vodičem po ulicama Starog grada traje sat i pol, a počinje svaki dan u 17:00. Nalazimo se na Trgu oružja, kraj Vrata od Ploča. Vaš vodič će vas čekati u samom uglu trga ispred tvrđave Revelin, kraj velikog topa. Držat će u ruci zastavu svetog Vlaha, stari barjak Dubrovačke Republike! 

Rezervacija je jednostavna: pođite na stranicu naše Old Town ture i s desne strane kliknite na Book Now. Odaberite datum i broj osoba i zatim vrijeme početka (17:00) pa odabrite "Select". Na sljedećoj stranici rezervacijske forme imate opciju "Apply discount". Unesite ovaj promo kod: GRAD2020 i s desne strane ćete vidjeti da je sustav primijenio popust od 50%. Redovna cijena ture je 150 kuna, no za domaće goste iz cijele Hrvatske bit će 75 kuna po osobi sve do 15. listopada. Djeca do uključno 12 godina ne plaćaju, no od 13 nadalje cijena je ista kao za odrasle, naravno, uz pripadajući popust.

Možete odabrati opciju plaćanja gotovinom vodiču ili online kreditnom karticom. Ako se odlučite za gotovinsko plaćanje, izdat ćemo vam fiskalni račun s prikazanim popustom prije početka ture. 

 

GRADSKE ZIDINE SAMO ZA VAS


Ako ste mislili da su ljeti u Dubrovniku uvijek gužve i da je sve skupo, barem ove godine nije tako! To je razlog više da posjetite naš Grad! Uvijek kažu da posjet Dubrovniku nije potpun bez šetnje zidinama, i mi se slažemo. Još ako šetate u društvu naših vodiča, ne samo da ćete uživati u prelijepim pogledima na stare gradske krovove i plavo more, nego ćete i naučiti kako se Dubrovačka Republika nosila s Venecijom i Osmanskim Carstvom, nastojeći pritom sačuvati samostalnost.

Tura po zidinama ide svaki dan u 16:00 tijekom rujna i u 14:15 tijekom listopada, a možete je bukirati na stranici City Walls ture. Popust od 50% vrijedi i za ovu turu, a koraci za rezervaciju su isti: kliknite "Book now", odaberite datum i broj osoba te vrijeme polaska (16:00 za datume u rujnu, 14:15 za datume u listopadu). Na sljedećoj stranici rezervacijske forme možete unijeti promo kod (Apply discount): ZIDINE2020 i s desne strane ćete vidjeti obračunati popust. Za sve goste iz Hrvatske do 15. listopada cijena naše ture po zidinama bit će 100 kuna po osobi. Djeca do uključno 12 godina ne plaćaju, no od 13 nadalje cijena je ista kao za odrasle, naravno, uz pripadajući popust. Napominjemo da također morate platiti ulaznicu za zidine, i to na samom ulazu. Cijena je 200 kuna po osobi za odrasle ukoliko prije toga ne zatražite popust od Društva prijatelja dubrovačke starine na njihov službeni e-mail, a 50 kn za djecu i studente uz valjanu studentsku iskaznicu. Ukoliko se išta promijeni, javit ćemo vam na e-mail koji nam date prilikom rezervacije. 

Uživajte na zidinama i slikajte se sa zastavom svetog Vlaha, nekadašnjim barjakom slavne Dubrovačke Republike na Minčeti, visoko iznad gradskih ulica! Vidimo se ovog ljeta u Dubrovniku!

Vaši Dubrovački vodiči - Dubrovnik Local Guides